Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dijous, 12 de gener del 2012

Farcells de brandada de bacallà

Ingredients (4 persones)
  • 400 g bacallà.
  • 3 cullerades de nata líquida.
  • 3 cullerades d'oli.
  • 1 gra d'all.
  • oli per coure el bacallà.
  • 5 làmines de pasta filo.
  • tires de cibulet.

Preparar una brandada de bacallà, seguint la recepta del farcit de les Creps de bacallà,  i deixar refredar.
Tallar 4 cercles de 7 cm de diàmetre de pasta filo o pasta bric (la venen en botigues d'alimentació).
Untar una llauna amb mantega, i posar els cercles de pasta que havíem tallat anteriorment. Cobrir la pasta filo amb una altra llauna, més petita, de manera que la pasta quedi aplanada, i coure al forn fins que estiguin rossa.  Deixar refredar i reservar.
Posar 4 làmines senceres de pasta filo damunt d'una superfície plana, separades; al centre de cada làmina situar un dels cercles cuits; tot seguit, repartir la brandada de bacallà sobre els cercles; agafar els extrems de la làmina de pasta filo i fer un farcell deixant la brandada de bacallà a dins. Per lligar els farcells s'utilitza tira de cibulet, prèviament escaldada amb aigua bullent, o amb fil de cuina, si no es té cibulet.
Posar els farcells en una llauna untada amb mantega i coure a forn moderat, encès només per la part de sota.
Quan estiguin rossos, treure del forn i menjar calents.
Per servir, posar-los en plats individuals decorant amb fulles d'endívia, tomates cherry o qualsevol classe d'enciam.

Observació: la pasta filo o bric es ven en bosses planes de 10 unitats. És una pasta molt fina i s'asseca aviat; per tant, s'ha de coure després de preparar els farcells; si no, cal guardar-la a la nevera tapada amb paper film.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada