- 400 g bacallà.
- 3 cullerades de nata líquida.
- 3 cullerades d'oli.
- 1 gra d'all.
- oli per coure el bacallà.
- 5 làmines de pasta filo.
- tires de cibulet.
Preparar una brandada de bacallà, seguint la recepta del farcit de les Creps de bacallà, i deixar refredar.
Tallar 4 cercles de 7 cm de diàmetre de pasta filo o pasta bric (la venen en botigues d'alimentació).
Untar una llauna amb mantega, i posar els cercles de pasta que havíem tallat anteriorment. Cobrir la pasta filo amb una altra llauna, més petita, de manera que la pasta quedi aplanada, i coure al forn fins que estiguin rossa. Deixar refredar i reservar.
Posar 4 làmines senceres de pasta filo damunt d'una superfície plana, separades; al centre de cada làmina situar un dels cercles cuits; tot seguit, repartir la brandada de bacallà sobre els cercles; agafar els extrems de la làmina de pasta filo i fer un farcell deixant la brandada de bacallà a dins. Per lligar els farcells s'utilitza tira de cibulet, prèviament escaldada amb aigua bullent, o amb fil de cuina, si no es té cibulet.
Posar els farcells en una llauna untada amb mantega i coure a forn moderat, encès només per la part de sota.
Quan estiguin rossos, treure del forn i menjar calents.
Per servir, posar-los en plats individuals decorant amb fulles d'endívia, tomates cherry o qualsevol classe d'enciam.
Observació: la pasta filo o bric es ven en bosses planes de 10 unitats. És una pasta molt fina i s'asseca aviat; per tant, s'ha de coure després de preparar els farcells; si no, cal guardar-la a la nevera tapada amb paper film.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada