Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 14 de novembre del 2011

De com aromatitzar les olives



Aquest és l'últim capítol de la recepta de les aulives trencades...trobareu la resta als capítols anteriors:

Preàmbul: "Olives o aulives trencades"
Primer capítol : "De com les aulives passen de l'auliver a la cuina"
Segon capítol : " De com trencar les aulives"
Tercer capítol: " Dels dies de sol i serena"

Ingredients per aromatitzar les aulives:
  • 50 g de sal
  • 2 branques de fonoll
  • 1 branca de timó
  • 1 branca de sajolida
Aquestes herbes les trobareu en una herboristeria. Allí ja et donen la quantitat adequada.

    Després de tenir les olives en aigua canviant, durant 9 o 10 dies, ja es poden escaldar: posem una cassola al foc amb aigua suficient per cobrir les olives amb les herbes i la sal. Es deixa bullir uns 5 minuts.
    Llavors es posen les olives en un cubell de plàstic, s'hi tira a sobre l'aigua bullent junt amb les herbes i es deixa refredar. Quan estiguin fredes es posen en un pot de vidre amb l'aigua i les herbes. Dos dies després ja es poden menjar. Si es volen més salades afegir sal.



    Aquestes olives s'han de consumir aviat. No es poden guardar com les altres, perquè es posen toves més aviat i llavors no són bones.


    Trobareu la resta de la recepta en els capítols anteriors:
    Preàmbul: "Olives o aulives trencades"
    Primer capítol : "De com les aulives passen de l'auliver a la cuina"
    Segon capítol : " De com trencar les aulives"
    Tercer capítol: " Dels dies de sol i serena"

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada