Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

divendres, 18 de novembre del 2011

Esqueixada de bacallà amb gambes


Ingredients (4 persones)
  • 200 g de bacallà dessalat
  • 8 gambes roges o escamarlans
  • 1 ceba roja
  • 50 g d' olives negres d'Aragó
  • 100 g de tomata
  • 1 bitxo (optatiu)
  • oli d'oliva
  • herbes aromàtiques, fresques.
  • enciam variat
Preparació 
Unes 3 o 4 hores abans de cuinar el plat es posa a macerar el bacallà esqueixat en un bol, juntament amb les olives talldes menudes, la meitat de la ceba, el bitxo tallat en juliana i un bon raig d'oli.
En el moment de preparar el plat es couen les gambes a la planxa, volta i volta. 
Es pelen les cues i es guarden els caps per guarnir. Tot seguit, s'hi afegeix la tomata tallada menuda i un raig de vinagre.
Es posa sobre el plat un motlle d'anella d'uns 7 o 8 cm de diàmetre i s'omple amb una cua de gamba, una capa del bacallà macerat, una altra gamba, més bacallà i s'acaba amb la resta de la ceba tallada en juliana. Es treu amb comte el motlle i es guarneix el plat amb unes branquetes de les herbes aromàtiques  i els caps de les gambes.
També es pot decorar amb el variat d'enciam, amanit amb una vinagreta. Es poden variar alguns ingredients del plat, a gust del cuiner o cuinera, com per exemple el de la fotografia, que no tenia ceba..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada