Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 28 de novembre del 2011

Taronges amb crema de taronja


Ens han seleccionat aquesta recepta per a publicar en un llibre de receptes de Taronges Costa! No hem guanyat el primer premi del mes, però la recepta s'inclourà en el del llibre de receptes que estan preparant, i estem molt contentes...Felicitats, mare!:

Ingredients ( 4 persones)
  • 4 taronges mitjanes
  • 3 ous i 3 rovells
  • 100 g de sucre
  • 2 dl de nata per muntar
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada petita de midó de cuinar o de“maizena”
  • 100 g de nata muntada
  • xocolata negra
Preparació:
Tallar una tapa a les taronges, per la part de baix, i guardar les tapes. Buidar les taronges vigilant de no trencar la pell. Reservar la carn i el suc.
A continuació, retallar el marge de la pell en forma dentada i guardar a la nevera.
Extreure el suc de la carn de les taronges, i colar. Batre els ous i els rovells amb els 100 g de sucre, afegir el suc de les taronges i coure a bany maria, sense parar de remenar, fins que la crema s'espessí. Si queda massa clara es pot afegir una cullerada petita de maizena o midó desfet en una mica de llet. Deixar refredar una mica.
Afegir els 2 dl de la nata, una mica muntada, barrejada amb les dues cullerades de sucre. Farcir les taronges amb aquesta crema i refredar a la nevera al menys 2 hores.
Al moment de servir posar per sobre la nata, utilitzant una mànega rissada.

Presentació:
Al moment de servir es poden decorar les taronges amb una mica de nata muntada, emprant una mànega pastissera. A continuació cal retallar les tapes de les taronges, donant forma de trèvol, estrella o una altra forma decorativa, i tapar amb elles les taronges, sense apretar, de manera que es vegi la nata.
Acabar la decoració amb un parell de fulles de xocolata.
Com fer les fulles de xocolata:
Recollir fulles de roser o d'alguna altra planta de fulles rígides, que no siguin tòxiques, i que tinguin els nervis ben marcats. Rentar be i assecar.
Desfer a bany maria la xocolata; quan tingui consistència quasi líquida, agafar-ne una mica amb una cullereta i posar-lo sobre una de les fulles, estenent amb cura per a que quedi una làmina sobre la fulla, de manera que els marges siguin iguals als de la fulla. Deixar refredar en la nevera unes 2 hores com a mínim. En el moment de servir, separar les fulles de la làmina de xocolata, amb cura de no trencar-lo; les primeres vegades es trencaran les fulles de xocolata, però amb una mica de pràctica s'aconsegueix separar-les sense trencar-les. Aquestes fulles son molt decoratives.

Amb aquesta recepta participem en el concurs de Receptes amb  mandarines i taronges de Naranjas Costa:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada