Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 27 de novembre del 2011

Calamars farcits


Ingredients:
  • 1 kg de calamars petits
  • 250 g de cues de gambes, pelades
  • 30 g de pinyons
  • 30 g d'ametlles torrades
  • 2 nous
  • 1 ceba mitjana
  • ½ got dels d'aigua de vi blanc
  • 5 cullerades d'oli
  • pebre, sal, aigua
Preparació:
Netejar els calamars i guardar les potes. Farcir els calamars amb les potes i 2 o 3 gambes (les que hi càpiguen) i tancar-los amb mig escuradents. Reservar.
Els calamars així preparats es poden congelar i guardar per un altre dia, si es vol.

Cocció: posar una cassola al foc amb l'oli i la ceba tallada a rodanxes fines. Coure a foc lent. 
Quan la ceba estigui cuita, afegir els calamars. Deixar que agafin color, afegir el vi i una picada de pinyons, ametlles, nou i un pols de pebre. No hi poseu sal perquè amb la que tenen ja n'hi ha prou. Donar-hi unes voltes, i afegir aigua fins a cobrir els calamars. 
Tapar la cassola i deixar que cogui una hora al menys, a foc lent, fins que els calamars estiguin tous. De tant en tant cal remenar-ho perquè no s'enganxi, i si cal es pot afegir una mica d'aigua. Al final de la cocció rectificar de sal, només si convé.
Presentació: treure els escuradents i servir calents, en plats petits individuals. També es poden servir com a segon plat.
Aquest plat també es pot fer amb xipirons, enlloc dels calamars.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada