Ingredients:
- 1 kg de calamars petits
- 250 g de cues de gambes, pelades
- 30 g de pinyons
- 30 g d'ametlles torrades
- 2 nous
- 1 ceba mitjana
- ½ got dels d'aigua de vi blanc
- 5 cullerades d'oli
- pebre, sal, aigua
Preparació:
Netejar els calamars i guardar les potes. Farcir els calamars amb les potes i 2 o 3 gambes (les que hi càpiguen) i tancar-los amb mig escuradents. Reservar.
Els calamars així preparats es poden congelar i guardar per un altre dia, si es vol.
Cocció: posar una cassola al foc amb l'oli i la ceba tallada a rodanxes fines. Coure a foc lent.
Quan la ceba estigui cuita, afegir els calamars. Deixar que agafin color, afegir el vi i una picada de pinyons, ametlles, nou i un pols de pebre. No hi poseu sal perquè amb la que tenen ja n'hi ha prou. Donar-hi unes voltes, i afegir aigua fins a cobrir els calamars.
Tapar la cassola i deixar que cogui una hora al menys, a foc lent, fins que els calamars estiguin tous. De tant en tant cal remenar-ho perquè no s'enganxi, i si cal es pot afegir una mica d'aigua. Al final de la cocció rectificar de sal, només si convé.
Quan la ceba estigui cuita, afegir els calamars. Deixar que agafin color, afegir el vi i una picada de pinyons, ametlles, nou i un pols de pebre. No hi poseu sal perquè amb la que tenen ja n'hi ha prou. Donar-hi unes voltes, i afegir aigua fins a cobrir els calamars.
Tapar la cassola i deixar que cogui una hora al menys, a foc lent, fins que els calamars estiguin tous. De tant en tant cal remenar-ho perquè no s'enganxi, i si cal es pot afegir una mica d'aigua. Al final de la cocció rectificar de sal, només si convé.
Presentació: treure els escuradents i servir calents, en plats petits individuals. També es poden servir com a segon plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada