Amb aquest gelat marxem de vacances per uns dies...bon estiu!
Ingredients per a 4 persones:
- 2 préssecs grocs, madurs;
- 1 llimona;
- mitja culleradeta de safrà:
- 1 cullerada d'aigua;
- 3 rovells d'ou;
- un raig de cointreau;
- 75 g (6 cullerades) de sucre;
- 2 culleradetes de Maizena o de midó;
- 1 vas de llet (300 ml);
- 0,5 vas de crema de llet (150 ml); i
- 75 g d'ametlles torrades.
Batem els rovells d'ou amb el sucre; afegim la Maizena o el mido dissolt prèviament amb una mica de llet tèbia, i seguim batent, fins que el sucre quedi ben incorporat i tinguem una crema suau.
Posem la llet en un pot a bany maria i ho portem a ebullició; afegim la crema i anem remenant fins que espessi. Traiem del foc, i afegim el safrà triturat i dissolt en una cullerada d'aigua bullent. Deixem refredar, en primer lloc a temperatura ambient i després a la nevera.
Mentre refreda la crema, tallem els préssecs a trossos, hi afegim suc de llimona per evitar l'oxidació; afegim el Cointreau ( si l'han de menjar nens, no en poseu), i ho batem amb una batedora o robo de cuina; ho colem amb un colador xinès.
Quan la crema ja sigui freda, hi afegim la crema de llet batuda, la polpa de préssec, i l'ametlla triturada prèviament, i mesclem be. Posem en un pot de plàstic, i ho deixem al congelador unes 4 hores, batent 2 o 3 vegades per tal d'evitar que els cristalls de gel es facin grans i s'obtingui un gelat cremós.
Si tenim geladora, batem primerament la crema amb tots els ingredients i la posem a la geladora.
Aquest gelat es pot guardar al congelador, i quan es vulgui menjar, el traiem mitja hora abans. Servim amb trossets de préssec fresc i d'ametlla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada