Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 17 de novembre del 2013

Bescuit de fruits secs

En un dia plujós com avui, apeteix un esmorzar a base de suc de fruita i iogurt... I si l'acompanyem d'un bescuit, tipus plum-cake, l'esmorzar és complet.
Hem preparat un bescuit de fruits secs, amb avellanes, nous i prunes seques. El resultat és semblant a un pa, molt tou i deliciós...

Ingredients:
  • 50 g d'avellanes;
  • 50 g de nous;
  • 2 prunes seques; 
  • 3 ous;
  • 150 g de sucre;
  • 120 g de mantega tova;
  • 300 g de farina;
  • un raig de conyac i un altre de vi do Porto;
  • 2 culleradetes de llevat en pols ( Royal o semblant);
  • 1 culleradeta de bicarbonat;
  • 1 culleradeta de canyella en pols;
  • 1 pols de nou moscada i de gingebre;
  • i un pols de sal.
Preparació:
Preescalfar el forn a 180ºC. Picar finament les avellanes i les nous, i reservar.
Batre els ous amb el sucre fins que blanquegi la crema (es pot fer amb la batedora i el capçal de batre). A continuació, afegir la mantega, els licors, la canyella, la nou moscada i el gingebre, i tornar a batre fins aconseguir una crema uniforme. Incorporar la farina, el bicarbonat i el llevat, i barrejar amb cura, amb una cullera gran o una espàtula, i tot seguit posem els fruits secs que havíem triturat, i acabem de mesclar suaument.
Posar la mescla en un motlle de plum-cake, prèviament sucat amb mantega i enfarinat. També es pot posar un paper de forn.
Abans d'enfornar, afegim les prunes seques tallades a trossets, deixant que s'enfonsin lleugerament en la massa.
Coure al forn a 180º C durant uns 35 minuts, fins que estigui cuit ( es comprova punxant amb una forquilla: si no s'embruta, ja és cuit). En posar la massa, assegurar-se d'utilitzar un motlle prou gran, ja que el bescuit puja molt.
Deixar refredar abans de menjar.



Si es pren com a postre es pot acompanyar d'una mica de moscatell...






3 comentaris:

  1. Ostres, quina pinta. M'apunto la recepta, m'has convençut per un bon esmorzar! petons

    ResponElimina
  2. Molt bona recepta,m'encanta per un bon esmorzar!!
    Gràcies per la teva visita a la meva cuina,em quedo per la teva cuina també....
    Un petó des de la meva cuina http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina