Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 1 de setembre del 2013

Dàtils farcits amb fruïts de setembre

Avui que comença el mes setembre he preparat unes postres que recullen els sabors dels fruits de diferents llocs de la mediterrània: dàtils, raïm i figues...per animar-nos a tornar a la feina.

Ingredients, per 2 persones:
  • entre 12 i 16 dàtils;
  • un petit carràs de raïm moscatell;
  • un parell de figues;
  • 60 g de formatge mascarpone;
  • canyella;
  • suc de llimona;
  • escuradents decoratius; i
  • fulles petites de parra.
 
Preparació:
Fer un tall al llarg de cada dàtil, sense acabar de partir-lo, i treure'n la llavor i les pells que hi ha a dins. Reservar a la nevera.
Obrir les figues i treure'n la polpa amb una cullereta; a continuació, afegir-la al bol on tenim el mascarpone, i mesclar suaument, per tal que no es desfaci massa. Afegir una mica de canyella en pols, i reservar també a la nevera.
Pelar uns 25 raïms, i mullar-los amb una mica de suc de llimona per tal que no s'oxidin; tallar-ne 8 per la meitat.
Netejar les fulles de parra i reservar.
Treure els dàtils i la crema de la nevera; posar una meitat de raïm dins la cavitat que hem fet en el dàtil, i cobrir amb la crema de mascarpone. Repetir el procés fins a tenir tots els dàtils farcits. Tornar una estona a la nevera per a que la crema agafi consistència.

Presentació:
En un escuradents llarg i decoratiu, travessar un dels grans de raïm, i clavar la punxa en un dàtil de manera que quedi com una brotxeta, i vertical. Posar la brotxeta de dàtil sobre una fulla de parra i tancar una mica per a que quedi embolicat. Es pot acabar amb un polsim de canyella.

Menjar tot d'una vegada ( la fulla de parra no es menja, només és decorativa).









1 comentari: