- entre 12 i 16 dàtils;
- un petit carràs de raïm moscatell;
- un parell de figues;
- 60 g de formatge mascarpone;
- canyella;
- suc de llimona;
- escuradents decoratius; i
- fulles petites de parra.
Fer un tall al llarg de cada dàtil, sense acabar de partir-lo, i treure'n la llavor i les pells que hi ha a dins. Reservar a la nevera.
Obrir les figues i treure'n la polpa amb una cullereta; a continuació, afegir-la al bol on tenim el mascarpone, i mesclar suaument, per tal que no es desfaci massa. Afegir una mica de canyella en pols, i reservar també a la nevera.
Netejar les fulles de parra i reservar.
Treure els dàtils i la crema de la nevera; posar una meitat de raïm dins la cavitat que hem fet en el dàtil, i cobrir amb la crema de mascarpone. Repetir el procés fins a tenir tots els dàtils farcits. Tornar una estona a la nevera per a que la crema agafi consistència.
Presentació:
En un escuradents llarg i decoratiu, travessar un dels grans de raïm, i clavar la punxa en un dàtil de manera que quedi com una brotxeta, i vertical. Posar la brotxeta de dàtil sobre una fulla de parra i tancar una mica per a que quedi embolicat. Es pot acabar amb un polsim de canyella.
Menjar tot d'una vegada ( la fulla de parra no es menja, només és decorativa).
Si te'n sobren porta'n, que la tornada a la feina serà molt més dolça!
ResponElimina