Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 17 de juliol del 2013

Gelat de llet de cabra i mel

Fa uns dies vaig comprar llet de cabra per a incorporar-la en una recepta medieval que volia recuperar, però han anat passant els dies i la llet ha quedat a la nevera...
Finalment, ahir, fullejant el magnífic llibre que tenim a casa: "El gran libro de los helados y postres helados", de Joana Farrow i Sara Lewis (a l'original , "Ice cream and ice desserts"), editat per l'editorial Hymsa, vaig trobar una recepta de gelat de llet de cabra, i automàticament vaig recordar la llet de la nevera.

El gelat que ens ha sortit és una variant de la del llibre, amb algun ingredient aromàtic més que he afegit per a veure com sortia...i realment és suau i molt cremós, i la llet de cabra, en tenir un contingut baix en lactosa, es digereix més fàcilment per part de persones adultes o nens que no toleren aquest sucre -la lactosa- de la llet de vaca.

Ingredients:
  • 600 ml de llet de cabra
  • 6 rovells d'ou
  • 50 g de sucre
  • 2 culleradetes de maizena o de midó
  • 10 ml (o 4 cullerades) de mel clara
  • un préssec groc
  • una llimona
  • infusió d'herbes ( jo he utilitzat una infusió de poma, hibisc i fruits roigs)
  • una branca de romaní o romer
Preparació:
Batre els rovells en un pot, amb el sucre i la maizena fins a obtenir una crema blanca i espessa.
Posar la llet de cabra en un pot, i escalfar fins que arribi al punt d'ebullició. Treure tot seguit, deixar temperar un moment i afegir-la molt poc a poc a la crema, barrejant amb cura per a que quedi ben incorporada; a continuació, posar la crema a coure a foc lent, sobre un bany maria, remenant contínuament fins que es torni espessa, i vigilant que no es torni granulosa.

Passar la crema cap a un bol que pugui anar a la nevera, afegir la mel (respecteu la quantitat per a que el gust de mel no domini) i la infusió aromàtica; mesclar de nou fins que sigui uniforme.

Deixar refredar a la nevera una estona, i després posar al congelador durant 6 hores, per a que es faci el gelat; remenar dues o tres vegades amb una forquilla o amb batedora per a que no es formin cristalls de gel.
Alternativament es pot posar en una màquina de fer gelats, fins que tingui la textura adequada per servir-lo.

Mentre congela, fer un almívar amb aigua i sucre, afegir unes fulles de romer, i coure-hi unes rodanxes de llimona i de préssec durant uns 10-15 minuts; també es poden fer boles de préssec amb un estri adient i caramelitzar-les, o deixar-les macerar una mica en suc de llimona.

Presentació:
Posar dues boles en una copa o vas alt, i decorar amb les fruites caramelitzades i aromatitzades.







2 comentaris:

  1. Gràcies per la invitació. Em podeu enviar les condicions d'ús del portal a cuinaalfoc@gmail.com?

    ResponElimina