Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 28 de desembre del 2010

Copa de meló amb pernil


Variant del clàssic meló amb pernil, en versió cremosa, per a aperitiu o com a entrant. Fàcil de fer, fresc i molt agradable a l'estiu..

Ingredients:
  • Meló, que sigui madur.
  • Crema de llet
  • Pernil en encenalls ( millor si és de Jabugo!)
  • Suc de llimona
  • Sal

Elaboració:
Tallar el meló per la meitat, i amb una cullereta de fer boles fer unes quantes boles de meló i guardar-les a la nevera.
Tallar a trossos la resta del meló i triturar-los amb la batedora. Afegir unes gotes de suc de llimona per a impedir l'oxidació i continuar triturant. Després, afegir dos o tres cullerades de crema de llet i un polsim de sal, i acabar de batre fins que quedi una crema espessa. Refredar a la nevera.

Per a presentar-ho es pot fer de dues maneres:
  • En una copa, posar la crema de meló fins la meitat de la copa, afegir dos o tres boles de meló i acabar d'omplir la copa. Posar uns encenalls de pernil a sobre, deixant que s'enfonsin una mica. Perfecte per a aperitiu.
  • Opció alternativa: posar la crema i les boles de meló en un bol. En aquest cas hi cap més quantitat i es pot menjar com a primer plat els dies d'estiu. El pernil li dóna el punt final, però també es pot fer sense el pernil, i queda quasi igual de bo. I si no està prou fresc, es pot refredar amb glaçons de gel.
 

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada