Ingredients per a 4 unitats:
- 3 patates grans o 4 de petites;
- 20 g de mantega;
- 3 cullerades de crema de llet;
- 4 ous de guatlla;
- formatge per ratllar;
- ratlladura de tòfona (opcional;
- sal maldon.
Tallar 2 patates en forma de cubs, d'uns 4 cm de costat (han de sortir 2 cubs per patata). Buidar-los mitjançant un estri de cuina de fer boles o un ganivet fi, amb cura de no trencar la patata.
Coure els cubs al forn, juntament amb la patata restant. Quan siguin quasi cuites, treure els cubs i reservar-los. Acabar de coure la patata sencera. A continuació, pelar-la i posar-la en un plat fondo, per xafar-la amb una forquilla. Afegim la mantega, la crema de llet, una mica de tòfona i sal .
Posar a l'interior dels cubs una mica del farciment de la patata, deixant un espai on càpiga l'ou de guatlla, que col.locarem a continuació. Cobrir l'ou amb una mica més del farciment de patata i acabar amb formatge ratllat. Gratinar al forn uns minuts.
Mentre cou, tallarem unes làmines de bròculi ( nosaltres hem utilitzar una varietat de color lila, ecològica) i les courem un parell de minuts en el mateix forn o al microones, salats i tapats amb paper de forn per a que no s'assequin molt). Aquestes làmines amb aspecte de branquetes les utilitzarem com a decoració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada