Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 17 de desembre del 2012

Bombons de taronja..i quasi 50.000 visites..

Ahir vaig fer de nou els bombons de xocolata amb farcit de taronja, i van sortir millor que l'anterior vegada; encara que son molt coneguts, volia provar de fer-los jo mateixa, per celebrar que un dia d'aquests arribarem a les 50.000 visualitzacions. Gràcies a tots!

Ingredients:
  • xocolata negra per a desfer;
  • una taronja;
  • 100 g de sucre, i aigua;
  • vainilla per aromatitzar.
Pelar i tallar la taronja a daus petits, d'un cm de costat com a màxim; posar els daus en un pot amb aigua i sucre, per tal de caramel·litzar-los sense que el xarop espessi massa. Apartar els daus de taronja del xarop, per tal que treguin l'excés de líquid, i reservar.
Desfer la xocolata a bany maria, afegir una mica de pols de vainilla i acabar de remenar fins que sigui prou líquida per a bolcar en uns motlles de silicona per a bombons ( també es pot fer amb una cubitera ).
Per a fer els bombons: posar una mica de xocolata líquida en el fons dels motlles i deixar que agafi una mica de consistència; afegir un dau de taronja caramelitzada al centre del motlle, i acabar d'omplir amb més xolocata líquida. Deixar refredar fins que solidifiqui la xocolata.



Si es vol, es pot posar un escuradents decoratiu abans que la xocolata solidifiqui totalment; l'escuradens ens servirà per treure el bombó del motlle una vegada hagi consolidat la xocolata, si el motlle no és de silicona.
En les imatges s'han acabat de decorar amb flocs de neu de paper, per celebrar el Nadal.
Es poden guardar en una capsa per a quan es vulguin consumir...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada