- 400 g de macarrons;
- 150 g de llonganissa;
- 1 ceba mitjana;
- 2 tomates madures;
- 2 cullerades de conyac o rom (optatiu);
- 1 branca de julivert;
- beixamel, una de clara i una altra de més espessa;
- formatge ratllat;
- sal;
- aigua per bullir els macarrons.
Preparació
Posar una olla al foc amb aigua salada abundant i coure els macarrons segons expliqui el paquet. Jo els deixo bullir una mica més perquè no m'agraden “al dente”. Escórrer els macarrons i tirar-hi uns raigs d'oli perquè no s'enganxin entre ells. Remenar bé.
En el mateix oli es cou a foc lent la ceba, tallada ben petita.
Quan estigui cuita ("potxada") afegir la tomata ratllada i el julivert tallat menut. A mig coure tirar-hi el conyac (optatiu) i flamejar. Barrejar aquest sofregit amb els macarrons i 4 o 5 cullerades de beixamel clara, i posar en una safata d'anar al forn o en safates individuals. Tirar per sobre beixamel una mica més espessa i formatge ratllat.
Coure al forn calent uns 10 minuts i finalment gratinar. Deixar refredar una mica perquè per dins cremen molt.
Aquesta és una de les receptes preferides dels nois de casa..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada