Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 21 de març del 2012

Macarrons amb beixamel


 

Ingredients (4 persones)
  • 400 g de macarrons;
  • 150 g de llonganissa;
  • 1 ceba mitjana;
  • 2 tomates madures;
  • 2 cullerades de conyac o rom (optatiu);
  • 1 branca de julivert;
  • beixamel, una de clara i una altra de més espessa;
  • formatge ratllat;
  • sal;
  • aigua per bullir els macarrons.



Preparació

Posar una olla al foc amb aigua salada abundant i coure els macarrons segons expliqui el paquet. Jo els deixo bullir una mica més perquè no m'agraden “al dente”. Escórrer els macarrons i tirar-hi uns raigs d'oli perquè no s'enganxin entre ells. Remenar bé.

Posar una paella al foc amb 3 cullerades d'oli i fregir la llonganissa desfeta en trossets. Quan estigui cuita es reserva. 
En el mateix oli es cou a foc lent la ceba, tallada ben petita. 

Quan estigui cuita ("potxada") afegir la tomata ratllada i el julivert tallat menut. A mig coure tirar-hi el conyac (optatiu) i flamejar. Barrejar aquest sofregit amb els macarrons i 4 o 5 cullerades de beixamel clara, i posar en una safata d'anar al forn o en safates individuals. Tirar per sobre beixamel una mica més espessa i formatge ratllat.

Coure al forn calent  uns 10 minuts i finalment gratinar. Deixar refredar una mica perquè per dins cremen molt.

Aquesta és una de les receptes preferides dels nois de casa..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada