La recepta és una variant dels típics bunyols de vent amb crema.
Ingredients:
Per a la massa dels bunyols:
- 100 ml de llet;
- 100 ml d'aigua;
- 80 g de mantega;
- 180 g de farina;
- 4 ous;
- pell de llima;
- vainilla i canyella;
- oli de gira-sol per a fregir;
- formatge mascarpone;
- mel al gust;
- vainilla;
- sucre en pols per a decorar;
- i maduixes per acompanyar, si agraden.
Preparació:
Quan sigui una mica freda, afegim un ou, i l'incorporem a la massa remenant; repetir amb la resta d'ous, fins a obtenir una massa fina.
Per a fregir els bunyols, posar oli abundant en un pot i portar al foc. Mentre s'escalfa, posar la massa dels bunyols en una mànega pastissera amb un broc gran; quan l'oli sigui prou calent, tirar-hi una petita quantitat de massa, fent que surti 1 cm per la mànega i tallant-la amb unes tisores per a que caigui; cal que l'oli cobreixi amb escreix la massa; quan comença a coure, la massa arrodoneix, guanya volum i comença a flotar. Quan els bunyols estan daurats, es retiren i es deixen sobre un paper absorbent per a eliminar l'excés d'oli.
Per a farcir els bunyols:
Barrejar el mascarpone amb la mel i un pols de vainilla, posar-ho en una mànega pastissera i introduir-la als bunyols fent prèviament un forat amb un ganivet.
Posar en un plat de presentació, i cobrir amb sucre en pols.
Completar, si es vol, amb algunes maduixes tallades a quarts.
Jo tinc un potet de mascarpone a la nevera. A veure si m'animo entre mona i mona...La pinta és insuperable.
ResponElimina