Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 27 de març del 2013

Bunyols de crema de mascarpone

La setmana passada vaig comprar formatge mascarpone per a provar algun nou plat...volia fer alguna crema amb maduixes...però al final vaig decidir utilitzar-la per a farcir uns bunyols, que no havia fet mai.


La recepta és una variant dels típics bunyols de vent amb crema.
Ingredients:

Per a la massa dels bunyols:
  • 100 ml de llet;
  • 100 ml d'aigua;
  • 80 g de mantega;
  • 180 g de farina;
  • 4 ous;
  • pell de llima;
  • vainilla i canyella;
  • oli de gira-sol per a fregir;
    Per al farcit:
    • formatge mascarpone;
    • mel al gust;
    • vainilla;
      Per a acabar:
        • sucre en pols per a decorar;
        • i maduixes per acompanyar, si agraden.
          Preparació:
          Posar a bullir l'aigua, la llet, la mantega, la pell de llima, mitja banca de canyella i una mica de vainilla, remenant una mica. Quan arribi tot just al punt d'ebullició, colem per a eliminar la canyella i les restes de vainilla, i tornem a posar al foc, un parell de minuts. Abaixem el foc i afegim la farina tamisada, tota de cop, i remenem per a obtenir una massa espessa, que se separa de les parets del recipient. Retirar i deixar refredar.
          Quan sigui una mica freda, afegim un ou, i l'incorporem a la massa remenant; repetir amb la resta d'ous, fins a obtenir una massa fina.
          Per a fregir els bunyols, posar oli abundant en un pot i portar al foc. Mentre s'escalfa, posar la massa dels bunyols en una mànega pastissera amb un broc gran; quan l'oli sigui prou calent, tirar-hi una petita quantitat de massa, fent que surti 1 cm per la mànega i tallant-la amb unes tisores per a que caigui; cal que l'oli cobreixi amb escreix la massa; quan comença a coure, la massa arrodoneix, guanya volum i comença a flotar. Quan els bunyols estan daurats, es retiren i es deixen sobre un paper absorbent per a eliminar l'excés d'oli.

          Per a farcir els bunyols:
          Barrejar el mascarpone amb la mel i un pols de vainilla, posar-ho en una mànega pastissera i introduir-la als bunyols fent prèviament un forat amb un ganivet.

          Posar en un plat de presentació, i cobrir amb sucre en pols. 
          Completar, si es vol, amb algunes maduixes tallades a quarts.


          1 comentari:

          1. Jo tinc un potet de mascarpone a la nevera. A veure si m'animo entre mona i mona...La pinta és insuperable.

            ResponElimina