Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 13 de març del 2013

Triangles de xocolata amb llima, nata i maduixes

 
Una variant aromatitzada del milfulles de xocolata, inspirat en una recepta que vam veure en el programa de cuines de TV3. Postre de festa, del que s'ha de menjar poca quantitat, perquè omple bastant...

Ingredients:

  • 300 g de xocolata negra per desfer
  • 200 g de maduixes o maduixots
  • una llima
  • 150 g de nata
Desfer la xocolata al bany maria o al microones, vigilant que no es cremi. Quan sigui totalment líquid, afegir la ratlladura de la llima, i mesclar bé. Guardar una mica de la ratlladura per la decoració.
A continuació, estendre la xocolata líquida sobre una làmina de plàstic, i cobrir amb una altra làmina; aplanar la xocolata amb un rodet de pastisseria, per tal d'aconseguir una làmina fina i de gruix uniforme. Posar al congelador una estona per tal que agafi consistència.




Mentre la xocolata es refreda, tallar les maduixes i la resta de la llima a làmines.


Uns minuts abans de servir, treure la xocolata del congelador i apartar la làmina superior; tallar en quadrats i després dividir cadascun d'ells en 2 triangles. Separar amb cura el plàstic inferior: si l'ambient és càlid, cal fer-ho ràpidament, abans que la xocolata comenci a desfer-se i no pugui separar-se sense trencar-lo. Si veieu que la xocolata està massa desfeta, torneu-la a posar uns minuts al congelador.

Presentació:

Posar un triangle de xocolata al fons del plat; afegir al centre una cullerada de nata, i damunt 3 o 4 rodanxes de maduixa, sense pressionar massa.
Cobrir amb una altre triangle de xocolata, girant-lo en relació al de la base. Repetir amb la nata, les maduixes, i cobrir am una última làmina de xocolata. Acabar amb una rodanxa de llima i una de maduixa, i una mica de la ratlladura de la llima.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada