Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

diumenge, 11 de setembre del 2011

Peres al vi

Ingredients (4 persones)
  • 8 peres grans
  • 1 litre de vi negre
  • 1 got d'aigua
  • 16 cullerades rases de sucre
    i una branca de canyella
Preparació

Pelar les peres, procurant que quedin ben fines, i deixant el mànec. Posar-les en una cassola una al costat de l'altra amb el mànec cap a dalt. Afegir el vi, l'aigua, el sucre i la canyella, i posar-les a foc mitjà.

Coure fins que estiguin toves, entre tres quarts i una hora, però vigilant que no es desfacin. Per saber quan estan cuites es punxen amb una agulla de fer mitja o amb un estri semblant. Quan l'agulla entri fàcilment vol dir que ja estan bé.

Deixar-les refredar. Mentrestant, reduir el vi al foc, fins que quedi com un xarop.

Servir en plats, afegint el xarop de vi i la canyella.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada