Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimarts, 19 de juliol del 2011

Carbassons farcits de verdures

Ja feia dies que us devia la recepta. Aquí la teniu..

Ingredients (4 Persones)
  • 4 carabassons rodons
  • 1 porro
  • 1 pastanaga grossa o dues mitjanes
  • 1 pebrot roig
  • 3 cullerades de crema de llet
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, oli
  • aigua per bullir els carabassons
Preparació

Aquesta recepta està feta amb uns carabassons rodons, de color groc o verd de la mida d'una taronja mitjana.
Posar una olla al foc amb abundant aigua salada. Quan comenci a bullir, posar- hi els carabassons i deixar-los coure de 15 a 20 minuts. Passat aquest temps, es treuen de l'aigua i es deixen refredar una mica. Llavors es talla una petita part, on hi ha el mànec, i es buiden per dins amb una cullera petita, tenint cura de no trencar la pell. 

Guardar la polpa que hem tret, i posar els carabassons cap avall perquè escorrin l'aigua.
Mentre es couen els carabassons es pot preparar el farcit: posar una paella al foc amb un bon raig d'oli i coure el porro tallat menut, a foc lent, fins que es posi transparent. Llavors afegir-hi la pastanaga i el pebrot, tallat petit. Deixar-ho coure uns 5 minuts, afegir la polpa del carabassó que s'havia reservat i la crema de llet. 



Continuar la cocció fins que la llet no es noti o sia que la llet no es veu. Salar.
Farcir amb aquest preparat els carabassons, posar per sobre formatge ratllat i coure al forn durant uns 10 minuts, gratinant cap al final de la cocció. Servir calents. 

 



1 comentari:

  1. Quins carbassons mes xulos, li hauré de dir al meu pare que busqui la llavor, realment una meravella per farcir. Quina bona pinta!!!!!!! Petons,

    ResponElimina