Ingredients ( 3 persones)
- 250 g de tagliolini o tallarins;
- 3 ous;
- 3 cullerades d'oli d'oliva;
- 50 g de mantega;
- tòfona;
- formatge de cabra amb tòfona, o parmesà;
- herbes aromàtiques: alfàbrega i timó.
Preparació:
Nosaltres hem utilitzat uns tallarins italians (tagliolini) que estan cargolats en forma de niu. Els coem en aigua bullint i sal, durant 3 minuts. Retirem amb cura per a mantenir la forma de niu.
En una paella posem la mantega i l'oli, i deixem escalfar; afegim una mica de tòfona i incorporem els nius de pasta; afegim una mica de formatge amb tòfona , rallant-lo a sobre, i coem un parell de minuts.
Escalfem la mateixa aigua on hem cuit els tallarins fins que bulli. Mentrestant, posem una mica de film de cuina en uns vasos o tasses, suquem l'interior amb una mica d'oli, per evitar que s'enganxi l'ou, i hi trenquem els ous a dins, amb cura que no es trenquin. Tanquem el film fent com una bossa, i ho posem a bullir a l'aigua, durant uns 3 minuts, aproximadament. Treure'ls quan la clara sigui blanca, però no molt sòlida.
Treiem amb cura els ous poché i els posem al mig del niu de pasta; acabem amb unes fulles d'herbes aromàtiques i una mica més de formatge ratllat (un pols).
Servir de seguida, abans que es refredi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada