Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dilluns, 24 de novembre del 2014

Albergínies farcides amb camagrocs

Aquestes albergínies son una variant de les nostres albergínies farcides de verdures, que vam publicar fa un temps, però en versió de tardor: utilitzem uns bolets fins i olorosos com els camagrocs, com a ingredient principal del farcit, i l'acompanyem de ceba, pastanaga, tomàquet i la pròpia albergínia. El resultat és tant o més bo que la recepta original.

Ingredients ( 4 persones )

  • 400 g de bolets camagrocs, frescos;
  • 4 albergínies;
  • 1 ceba;
  • 1 tomata; 
  • 1 pastanaga;
  • formatge ratllat;
  • orenga , sal, oli.
El camagroc és un bolet de tardor: es pot trobar fins ben entrades les primeres glaçades, i fins i tot a l'hivern en zones assolellades, en terrenys calcaris, avetoses i boscos de pi roig. Li agraden les vessants més obagues i fresques, que mantenen la humitat, amb zones molsoses... 
Es un comestible excel·lent, d'aroma suau, ideal per cuinar amb pasta, arròs o juntament amb altres barreges de bolets per acompanyar una carn, o per farcir.

Preparació:
Escalivar les albergínies al forn untades d’oli, fent prèviament un tall per evitar que s’obrin. Quan siguin cuites, partir-les per la meitat i treure la carn amb cura perquè no es trenqui la pell. Reservar.
En una paella sofregir la ceba i la pastanaga, tallades petites, i deixar-la coure. Afegim la tomata, també tallada petita. A continuació afegim els camagrocs, i continuem la cocció.
Finalment tallar la carn de l'albergínia i afegir-la a la paella. Acabar de coure.

Amb aquest sofregit cal farcir les pells de les albergínies. Per sobre posar-hi una mica d’orenga i formatge. Decorem amb un camagroc i posem al forn fins que estiguin gratinades.
 

Servir calent..
 
 






diumenge, 23 de novembre del 2014

Aulives

Aquesta collita d'aulives és de casa, de començament de novembre...
N'hem omplert un pot i les tenim madurant en aigua i sal, aromatitzades amb herbes..i encara que han de ser-hi un parell de mesos, ja comencen a tenir bon gust!

 "Diuen que no beuen vi
les plegadores d’olives
diuen que no beuen vi,
però baix de l’olivera
lo guarden en un tupí."

(extret d'una jota cantada de les Terres de l'Ebre)