Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

divendres, 24 de juliol del 2015

Fruita d'estiu..i vacances

Aquesta entrada no té cap recepta: només unes imatges i un fragment de la novel.la La cuinera, de Coia Valls. Aquests propers dies marxem d'escapada..fins a la tornada!


"Divertir-se, somiar, seguir provant i aprofundir en cada procés. Comprovar les textures i gratar en les seves possibilitats, potenciar la singularitat i també la diferència. Fer de l'àpat més simple una delícia, sense desmerèixer cap plat per la seva senzillesa i aguditzar l'enginy. Tal com succeïa amb els regals, la presentació era fonamental. Calia jugar amb els colors, amb la disposició dels aliments. Fer-ne un acte creatiu.
Cuinar té molt a veure amb fer l'amor- va mormolar, mentre la màgia del moment encenia una nova guspira de demanava més aire per poder incendiar-se.
Per a la Constança la cuina era molt més que feina, era la seva maner particular de posar en ordre les emocions; era un espai d'introspecció i de connexió amb ella mateixa on cada ingredient es convertia en una reacció, un sentiment. I per aconseguir-ho calia posar en joc la reflexió, la memòria, el combat."

L'essència d'un temps, el paladar de tota una època. 
La cuinera. Coia Valls.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada