Entrada destacada

El temps de les cireres

En els propers dies trobareu en aquest blog unes quantes receptes amb cireres: en tenim tantes que no sabem com menjar-les! L'estimaré s...

dimecres, 27 de novembre del 2013

Copa de mascarpone i mandarina, amb magrana

Ingredients:
  • 150 g de formatge mascarpone;
  • 4 mandarines;
  • grans de magrana;
  • 6 cullerades de sucre;
  • 1 llima;
  • 50 g de xocolata negra;
  • 150 g de farina;
  • 2 rovells d'ou;
  • una culleradeta de llevat;
  • 50 g de nata



Elaboració:
Preparar un bescuit: batre els rovells d'ou amb 2 cullerades de sucre, afegir la farina i el llevat i mesclar fins que formi una crema. Incorporar el suc d'una mandarina, i seguir mesclant. Finalment, afegir la xocolata que haurem desfet prèviament al microones o al bany maria.
Posar en una safata, sobre un paper de forn untat amb mantega, de manera que quedi una capa fina. Coure a 140 ºC durant uns 10-12 minuts, fins que quedi ros. Retirar i deixar refredar.

Posar al foc un pot amb 3 cullerades de sucre, i quan s'hagi dissolt afegir uns talls fins de mandarina, i deixar caramelitzar. Apartar i reservar.

Mesclar el mascarpone amb 1 cullerada de sucre, fins que es desfaci el sucre. Afegir el suc de 2 mandarines  i ratlladura de llima i mesclar amb cura, i a continuació afegir una mica de nata, i acabar de mesclar fins a obtenir una crema. Posar a la nevera.

Per a servir, cal utilitzar una copa de petit tamany, ja que el mascarpone omple bastant i no s'ha d'abusar.
Posar al fons uns grans de mandarina ( avui jo no n'he posat ) , cobrir amb la crema de mascarpone i mandarina, i decorar amb més grans de magrana, un triangle de bescuit ( el que sobra pot menjar-se per berenar ) , i un tall de mandarina caramelitzada.
Cal consumir-lo en el mateix dia.


1 comentari:

  1. Unes postres delicioses, pensant ja en els àpats de Nadal. I les fotografies precioses, com sempre. Petons.

    ResponElimina