Ingredients (4 persones)
Pel brou:
- un porro;
- una pastanaga;
- una ceba;
- una tomata;
- una fulla de llorer;
- 1/2 cap de rap petit;
- 4 galeres;
- 500 g de peix de roca;
- 2 litres d'aigua;
- oli, sal.
Per l'arròs:
- 400 g d'arròs;
- 1 llamàntol de 500 g;
- una ceba;
- una tomata;
- un all (opcional);
- una nyora;
- una sípia bruta;
- un calamar;
- unes cloïsses o musclos;
- una copa de conyac;
- una cullerada petita de pebre vermell;
- julivert,
- oli, sal.
Preparació del brou:
Sofregir les verdures en una olla amb un raig d'oli,afegir el peix, ofegar i posar-hi l'aigua. Bullir 30 minuts.
En una cassola (millor que en una paellera) posar a coure l'oli i la ceba tallada petita. Quan estigui daurada afegir la tomata ratllada; un cop sofregit posar-hi el llamàntol tallat a trossos: la cua a rodanxes, el cap per la meitat i les pinces apart. Coure fins que el llamàntol es torni vermell; tirar-hi el conyac i flamejar fins que s'evapori l'alcohol.
Afegir la sípia i el calamar, coure 5 minuts més i posar-hi la polpa de la nyora (estovada en aigua calenta), la melsa de la sípia, i després d'un minut el pebre vermell.
Fer una picada amb l'all, el julivert i el safrà i posar a la cassola. Tot seguit posar el brou en una proporció d'una part d'arròs i 4 de brou, si es vol caldós. Deixar bullir 5 minuts, i ja es pot posar l'arròs i deixar coure 10 minuts a foc fort.
Reduir una mica el foc, afegir les cloïsses i coure 10 minuts més. Treure del foc, deixar reposar 5 minuts i ja es pot servir. Queda boníssim!!
Aquest arròs es pot fer sec posant-hi menys brou amb la proporció de una part d'arròs i 3 de fumet.
Nota: en la nostra recepta no hi ha all , però s'hi pot posar..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada